Villa F2

​Et rosafarvet murstensparcelhus med gavle i træ fra 1990`erne, beliggende i et område med en meget stram lokalplan, på en god beliggenhed. Oplægget var, at tegne en opdatering af dette konventionelle parcelhus, og indrette det efter bygherrens ønsker og behov.

Der var de m2 som bygherren havde behov for, så der skulle ikke bygges til, men teknik og indretnings skulle opdateres, og så skulle facaden up-dateres.​

Hovedindgang og bryggers indgang var før i tiden på siden af huset

Jeg startede med at indlægge en akse på tegningen, der skulle danne ombygningen og indretningen. Ret hurtigt stod det klart, at indgangen skulle placeres imod gaden. Det var logisk for indretningen, og så fik jeg mulighed for at skabe en karakteristisk facade imod vejen. Selve indretningen kunne her efter designes på en moderne og funktionel måde, sådan at der blev skabt en børneafdeling i den del af boligen, hvor til man ankommer.

Når man åbner hoveddøren, kigger man igennem hele huset, og ud i haven i igennem et glasparti i mod-satte ende af aksen. Gulvet i gangen er støbt og poleret beton, og rummet er gjort højt, hvilket skabet en fantastisk fornemmelse og oplevelse. Til venstre for indgangen er husets store og funktionelle bryggers, og så følger 4 værelser på begge sider af galleriet (aksen) samt et stort bad/wc.

For enden af ”børneafdelingen” træder man ind i det store rummelige og meget smukke køkken, hvor ind betongulvet fra gangen er ført. Der er højt til loftet i køkkenet, og lofterne følger tagfladen, og for at skabe mere lys er der isat ovenlysvinduer, i den tagflade der vender mod nord. I tagfladen imod syd er der monteret lydlofter. Som rumdeler til stuen er der opbygget en skiffervæg hvori der er indbygget en gaspejs, der kan ses fra både køkken og stuen.

Ind til stuen skifter gulvbelægningen til egetræsplanker. Stuen er placeret for enden af huset, i den del hvor man kan finde mest ro.

Fra køkkenet er der adgang til den store voksenafdeling. Voksenafdelingen består af soveværelse, walk-in og et stort lækkert badeværelse.

Facaden blev strammet op, bl.a. ved at fjerne udhæng, pudse huset op i en grå-sort nuance, og så blev carporten med skiffersøjlen i fronten til den del, der er med til at skabe de smukke design, og et hus der på trods af at det er opført i 1990`erne, som i dag fremstår som et ganske særligt hus, der skiller sig ud fra mængden, og et hus der med sikkerhed vil være lige så smukt om både 20 og 30 år.

På trods af, at det oprindelige hus blot var 11 år gammelt, var tiden løbet fra det. Både teknik, isolering/ energi og funktioner var ikke tidssvarende. Derfor var det nødvendigt at renovere huset så voldsomt.   

Drømmer du om et unikt arkitekttegnet hus?

Therkildsen Arkitektur udvikler og designer huse med sjæl. Du går måske med et ønske om at skabe en ny bolig fra bunden, eller at ombygge din nuværende ejendom. Jeg kan hjælpe dig med alt fra idé til udførelse inklusiv tegning af skitser, byggestyring og myndighedsbehandling.

Nyttige informationer

Arkitekttegnet hus/villa

Godt resultat og samarbejde

Indretningsmuligheder

Løsninger inden for belysning

Anden arkitektur

Arki​tektoniske projekter

Tekst på vej.

Sociale media

facebook  linkedin  pinterest

Kontakt Therkildsen Arkitektur

CVR: 19463788

Telefon: +45 24 96 46 90

E-mail: jt@t-ark.dk

Fandt du ikke det, du søgte?

© ​2018 Therkildsen Arkitektur