Villa HM

​Et eksisterende gammelt, rødstens parcelhus fra 1960`erne skulle have en overbygning, for at komme op og få udsigt. Grundens bredde gjorde det vanskeligt at bygge en overetage ovenpå det eksisterende parcelhus, på en ”almindelig” måde.

Mit forslag blev, at vende planen på første salen 90 gr., sådan at underetage og overetager skaber et kryds i forhold til hinanden. Derved rykker facaden på første salen sig ind, sådan at der kunne blive en gang (smal terrasse) på begge sider af huset. Netop denne øvelse giver en tilstrækkelig afstand til skel, der gør at overetagen akkurat bliver mulig. Til gengæld bliver overetagen længere end stue etagen, hvilket gør, at begge overetagens ender bliver svævende (udragende) i forhold til underetagen.

For at den tanke skulle være realistisk, så skulle overetagen opføres som en let konstruktion.

Facader og Planløsning i begge etager opstår i et samspil, sådan at bygherrens krav til de indvendige rum blev opfyldt. Igennem bygherrens krav til indretningen, opstår facaderne. Der var ikke rum nok, hvorfor der blev tilbygget en karnap til (facadeudsnittet i zink).

Der var nu opstået en skulpturel bygning, hvor sammenspillet imellem former, materialer og farver gik op i en højere helhed.

Det samme gjorde indretningen. Man går ind i entre`en under det sydlige udhæng. Herfra er der th. indgang til husets ene toilet / badeværelse. Lige over for er der adgang til bryggerset. Til venstre, over for indgangen er boligens første værelse. Fra entre`en går man direkte ind i et meget stort køkken-/alrum, hvorfra der er indgang til det andet værelse, og første salen. Køkken-/alrummet har udgang til den syd-, vest- og nord- vendte terrasse.

Fra køkkenet går man op ad en ligeløbstrappe. Ovenfor trappen møder man døren til voksenafdelingen. Vender man sig 180 gr. Åbner stuen sig op til et meget stort panoramavindue der giver den mest fantastiske udsigt ud over fjorden, området, byen og havnen. På begge sider af stuen (imod øst og vest) er en smal terrasse hvor der kan findes sol og/eller læ det meste af dagen.

Går man bagud, findes til højre et værelse / kontor, og bagved dette møder man en flot voksenafdeling. Man træder ind i en walk-in, og fortsætter til soveværelset der er i åben forbindelse med den lækre well-ness / bade område.

Huset er meget skulpturelt og meget smukt på sin hel egen måde. Her har jeg arbejdet med former, materialer og farver, og skabt en unik bolig, der nok ikke findes lignende.

Drømmer du om et unikt arkitekttegnet hus?

Therkildsen Arkitektur udvikler og designer huse med sjæl. Du går måske med et ønske om at skabe en ny bolig fra bunden, eller at ombygge din nuværende ejendom. Jeg kan hjælpe dig med alt fra idé til udførelse inklusiv tegning af skitser, byggestyring og myndighedsbehandling.

Nyttige informationer

Arkitekttegnet hus/villa

Godt resultat og samarbejde

Indretningsmuligheder

Løsninger inden for belysning

Anden arkitektur

Arki​tektoniske projekter

Tekst på vej.

Sociale media

facebook  linkedin  pinterest

Kontakt Therkildsen Arkitektur

CVR: 19463788

Telefon: +45 24 96 46 90

E-mail: jt@t-ark.dk

Fandt du ikke det, du søgte?

© ​2018 Therkildsen Arkitektur