Villa J

En rigtig 60`er gulstens villa, med forskellige tilbygninger / udbygninger, og den helt rigtige beliggenhed, og så med udsigt over fjorden, skoven og byen. Boligen bestod oprindeligt af en, fra vejen set, 1½ etage`s bolig. Fra havesiden var boligen ekstrem høj (3½ etage) pga. de skrånende grund.​

Den nederste etage havde alene udgang ude fra. Alle rum i huset var meget mørke, og der var ikke nogen udsigt.

Jeg blev kontaktet af bygherren allerede inden han købte huset. Bygherren ville sikre sig, at der kunne blive en stram lækker bolig ud af det der stod som et konventionelt 60`er parcelhus.

Min første tanke var at fjerne den øverste etage, for at skabe et smukkere hus (modsat af hvad man normalt vil tænke…). Og så ville jeg flytte garagen længst væk fra vejen, sådan at der kunne skabes en naturlig sammenhæng til bryggerset. Og så gjaldt det om at få huset åbnet op, for at skabe lys og udsigt.

Den største udfordring blev at skabe en løsning, hvor der blev adgang fra den mellemste etage, og til underetagen. Ved at gøre underetagen til en aktiv etage, kunne jeg sikre at bygherren fik den plads vi mistede, når Vi fjernede den øverste etage, og så ville jeg give bygherren lidt mere end han forventede.

Boligens længde var for kort til at skabe smukke linjer, men der var ikke et behov for at bygge til. Løsningen blev at bygge 2 vinger på huset, på en måde så huset kom til at fremstå længere. Vingerne er siden hen kommet til at virke som skærme / lækroge på terrasserne. Boligen blev herefter gennemrenoveret i alle etager, og boligen blev energimæssigt opgraderet med ventilations-anlæg, nye vinduer og isolering af tag og facader.

Når man ankommer til huset, træder man ind i en hall, der giver et blik af udsigten. Hall`en er stor og åben, med et blik til den mellemste etage igennem trappeåbningen og glasset i gulvet. Igennem glasset i gulvet, har man et blik ned i vinrummet, der fremstår med rå vægge, og en flot belysning. Fra hall`en er der adgang til husets første toilet. Fra hall`en går man ind i stuen. På det øverste plan er der et fantastisk køkken med direkte udgang til den vest- og nordvendte altan / terrasse. Spisestuen og stuen har begge udsigt imod nord.

At udsigten er imod gør, at man oplever udsigten og farverne endnu mere intenst og smukke. Når man står med solen i ryggen, vises naturen og farverne som de er. Farverne og udtrykket forstyrres ikke af at man har solen i øjnene.

I stuen er fjernsynet placeret op af vinduet; et vindue der går helt til gulv. På den anden væg i stuen er der installeret en indbygget brændeovn / pejs. Fjernsyn og pejs er placeret på en måde, så man kan nyde ilden i brændeovnen, se fjernsyn, og så samtidig nyde den formidable udsigt.

Fra stuen er der adgang til soveværelse, walk-in og badeværelse

Fra hall`en går man ned af den in-sito støbte beton mussetrappe til det mellemste plan. Det mellemste plan har der ud over direkte adgang fra garagen, så man kan gå tørskoet ind i huset, når man har parkeret bilen. I den mellemste etage er der 3 værelser, alle med udsigt over fjorden. På den modsatte side (ind i skråningen) er der et stort badeværelse, et bryggers og så en vinkælder. Vinkælderen er bygget op væggen, som går ind i terrænet. Der er monteret kobberstænger til vinen i væggen fra Erbs design, og så er der opsat en glasvæg som afgrænsning. Fra gangen går der endnu en trappe til den nederste etage. Den nederste etage er skabt som et samlingsrum for familien, og teenagebørnenes kammerater. Det er et multirum / aktivitetsrum med en stor sofa, fjernsyn og mm.

Huset er bygget pba. de materialer der var i huset. Alle nye materialer er af meget høj kvalitet, og valgt med omhu, og sammensat på en smagfuld stilren måde.

Der er udformet en belysningsplan til huset, der er med til at underbygge de smukke linjer og kvaliteten i huset. En belysningsplan er skaber en helt fantastisk stemning der tiden er mørk uden for.

Drømmer du om et unikt arkitekttegnet hus?

Therkildsen Arkitektur udvikler og designer huse med sjæl. Du går måske med et ønske om at skabe en ny bolig fra bunden, eller at ombygge din nuværende ejendom. Jeg kan hjælpe dig med alt fra idé til udførelse inklusiv tegning af skitser, byggestyring og myndighedsbehandling.

Nyttige informationer

Arkitekttegnet hus/villa

Godt resultat og samarbejde

Indretningsmuligheder

Løsninger inden for belysning

Anden arkitektur

Arki​tektoniske projekter

Tekst på vej.

Sociale media

facebook  linkedin  pinterest

Kontakt Therkildsen Arkitektur

CVR: 19463788

Telefon: +45 24 96 46 90

E-mail: jt@t-ark.dk

Fandt du ikke det, du søgte?

© ​2018 Therkildsen Arkitektur