Villa N

​Når arkitektur og natur følges ad. Med grunden som udgangspunkt, og menneskene i centrum har jeg skabt boligen, der ligger op ad en skov, og ned til en sø. De arkitektoniske linjer er stramme, og materialevalget et gjort ud fra naturen, skoven og omgivelserne.

Der er skabt udsigt fra næsten alle rum, selv om grunden ikke umiddelbart lagde op til det. Huset er bygget i en meget høj kvalitet, med et eksklusivt materialevalg, med en kombination af Douglasgulve, betongulve og Culina snedkerkøkken. Der er integreret en fantastisk belysningsplan, der understøtter hele indretningen.

En fantastisk beliggende natur- og udsigtsgrund, som ikke er ret stor, var den største udfordring. En del af grundens areal er indkørsel, og der er ikke 2 af grundens sider der er parralle.

Grundens form blev også husets planløsning, og så blev de endda skabt udsigt fra de fleste rum – selv bryggerset er der udsigt fra.

Bygherren kom fra et stort hus, og ønskede noget mindre. Og så var et af kodeordene ”hygge”.

Indgangen blev designet ved 2 søjler, som man går igennem for at møde hoveddøren. Man træder ind i hall`en, hvor gulvet er voksbehandlet beton. Til højre i hall`en mødes man af en rund glasbyggestens væg, der danner bruseren i det første badeværelse. Glasbyggestens bruseren er belyst indefra med lys i flere farver.

Fra indgangen er der dannet en akse igennem huset, således at man nærmest bliver overfaldet af udsigten. Aksen går fra hall`en igennem spisestuen og køkken til en overdækket terrasse.

Til højre fra indgangen er, ud over det ene badeværelse, bryggerset, der også har indgang ude fra, en indgang der er fra den anden side af huset. Til venstre i hall`en er husets første værelse placeret. Når man lader sig flyde videre igennem aksen, møder man husets spisestue. Spisestuen er placeret på tværs af, og midt i huset, under husets ovenlysvindue. De hvidmalede spær er synlige i ovenlysvinduet, hvor under der er gjort plads til et spisebord, der kan trækkes ud til mindst 18 personer. Køkken og opholdsstue er adskilt med en gaspejs, der er glatpudset i en grålig nuance. 

Alle værelser, Opholdsstuen, køkken og spisestuen er belagt med smukke ludbehandlede Douglasgulve. Facaden imod udsigten er glas fra gulv til loft, og giver et smukt lys, og et fantastisk udsyn. Udsigten er imod nord, og giver et klart og smukt udsyn. Fra køkkenet er der adgang til et viktualierum. I huset højre side er soveafdelingen placeret. Soveværelse ligger forrest med den smukke udsigt. Bag soveværelset er badeværelset placeret, forskudt på en måde så der også er udsigt fra dette rum. Fra badeværelset er der udgang til udebruseren, der ligeledes har udsigt. Bag badeværelset er walk-in placeret, der ligeledes er forskudt, så der er udsigt. Fra walk-in er der udgang til bryggerset, sådan at man kan komme fra walk-in, uden igen at skulle igennem soveværelset.

Huset er bestykket med en fantastisk belysningsplan, hvor jeg har designet nogle af lamperne specielt til dette hus / denne indretning. Køkkenet er et smukt Culina køkken, i røget eg, der er voksbehandlet, således at den finerede overflade fremstår let grålig på den brunlige bund. Huset og køkkenet har jeg skabt som en helhed, og materialerne er sammensat ud fra helheden. De indvendige døre er fineret med og nehandlet som køkkenet. Dørene er bestykket med greb fra d-line, designet at SHL architect.

Facaderne er formet efter indretningen. Da huset ligger i skovkanten, ud til en sø, og bygherren ønskede at huset skulle være smukt, men diskret, arbejde Vi med en sort mursten fra Pedersen tegl, som blev fuget med en grå-sort fuge. På den måde blev husets udtryk tonet ned, samtidig med at huset fremstår meget elegant og smukt. 

Udhænget på husets nordside, er skabt som en selvstændig konstruktion, og beklædet med forpatineret zink, for at gi` arkitekturen et tvist, og for at arbejde flere materialer. Omkring huset er der bygget terrasser med forskellige oplevelser og miljøer, og ved grundens syd østlige hjørne er der bygget en pergola, hvor man går 2 trin ned. Pergolaen er bygget for at skabe hyggekrog, i det hjørne hvor der sol det meste af dagen.     

Drømmer du om et unikt arkitekttegnet hus?

Therkildsen Arkitektur udvikler og designer huse med sjæl. Du går måske med et ønske om at skabe en ny bolig fra bunden, eller at ombygge din nuværende ejendom. Jeg kan hjælpe dig med alt fra idé til udførelse inklusiv tegning af skitser, byggestyring og myndighedsbehandling.

Nyttige informationer

Arkitekttegnet hus/villa

Godt resultat og samarbejde

Indretningsmuligheder

Løsninger inden for belysning

Anden arkitektur

Arki​tektoniske projekter

Tekst på vej.

Sociale media

facebook  linkedin  pinterest

Kontakt Therkildsen Arkitektur

CVR: 19463788

Telefon: +45 24 96 46 90

E-mail: jt@t-ark.dk

Fandt du ikke det, du søgte?

© ​2018 Therkildsen Arkitektur