Villa S1

​Når huset styrer grundens udformning, og akserne fungerer perfekt. En smuk velproportioneret funktionalistisk villa, der gør det den skal, og som fungerer perfekt inde fra og ud, og ude fra og ind.

Der skulle udstykkes en grund. Jeg havde derfor muligheden for at tegne huset, og så udforme grundende bagefter. For at få de optimale betingelser på terrasserne, valgte jeg at vinkle huset i forhold til skel. Fra ankomsten, der sker igennem mine velkendte søjler, der markerer indgangen, træder man ind i entre`en, som er begyndelsen på den ene akse i huset. Aksens linje fører igennem hele huset, og ud til at meget stort glasparti (glas uden ramme), som fremstår som et billede på væggen, med fyret på modsatte side af bæltet som tema i maleriet. Til venstre fra indgangen er bryggerset, som har direkte udgang til carporten, og man kan dermed gå tørskoet fra den parkerede bil til huset. I entre`en er der endnu et af mine karakteristika. En rund skulpturel glasbyggestens væg der skjuler en brusenische. Bruseren har indbygget lys, der gør at skulpturen kan se forskellig ud, fra dag til aften, og fra tid til anden. Til højre er husets første 2 værelser. Når man træder ud af entre`en, går man direkte ind i køkken-alrummet, som danner den anden akse i huset. Grundplanen på huset er skabt, så der en terrasse til begge sider af køkkenet. Fra køkkenet er der nedgang til paterre etagen, og direkte adgang til et stort viktualierum.

Adskillelsen imellem køkken og stue sker ved en glasvæg, på en måde så udsigten fra køkkenet over bæltet er optimal bevaret. I den nordøstlige del af huset, imod udsigten, findes spisestuen, sammen med opholdsstuen med husets ene brændeovn (Lotus H470). Til venstre for spisestuen, ligeledes imod nordøst er voksen-/soveafdelingen placeret. Soveværelse er placeret forrest, ca. 10 meter fra strandkanten. Badeværelset er skubbet ud af huset, for at skabe mulighed for udsigten over bælt og by. Walk-in er placeret bag soveværelset. I underetagen er der 2 værelser, hjemmekontor, og så der en stor stue med husets anden brændeovn / hjemmebiograf, som kan mørklægges.

De udvendige – hvidpudsede facader står skarpt, omkranset af den grønne plæne, og de 4 terrasser / udvendige opholdsarealer / miljøer, sådan at man kan bevæge sig rundt om huset, afhængigt af vejret og vinden.

Drømmer du om et unikt arkitekttegnet hus?

Therkildsen Arkitektur udvikler og designer huse med sjæl. Du går måske med et ønske om at skabe en ny bolig fra bunden, eller at ombygge din nuværende ejendom. Jeg kan hjælpe dig med alt fra idé til udførelse inklusiv tegning af skitser, byggestyring og myndighedsbehandling.

Nyttige informationer

Arkitekttegnet hus/villa

Godt resultat og samarbejde

Indretningsmuligheder

Løsninger inden for belysning

Anden arkitektur

Arki​tektoniske projekter

Tekst på vej.

Sociale media

facebook  linkedin  pinterest

Kontakt Therkildsen Arkitektur

CVR: 19463788

Telefon: +45 24 96 46 90

E-mail: jt@t-ark.dk

Fandt du ikke det, du søgte?

© ​2018 Therkildsen Arkitektur